Siirry suoraan sisältöön
Naiset kohtaavat tunnelissa.

Jäsenedut

Jäsenenä saat käyttöösi sekä Ystean omat että Erton jäsenedut. 

Ystean edut

Koulutukset ja koulutustuki

Järjestämme vuosittain ammatillisia koulutuksia, joilla voit kehittää omaa ammattitaitoasi. Koulutuspäiviin pyrimme löytämään ajankohtaisia ja arjen työssä kohtaamiamme haastavia aiheita. Tarjoamme jäsenillemme myös koulutustukea.

Koulutusstipendi

Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset Ystea ry palkitsee vuosittain jäsenistöstään ansioituneita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita, järjestötyön opiskelijoita sekä opiskelija-aktiiveja. Katso lisätiedot ja hakuohjeet.

Lomatuki

Ystea tukee jäsentensä kotimaan lomailua lomatuella. Voit valita mieleisesi majoitus- ja matkailukohteen, viettää mukavan loman ja hakea loman jälkeen osaa kuluista takaisin. Lomatuen määrästä ja ehdoista löydät tarkemmat tiedot hakemussivulta

Jäsentapahtumat

Järjestämme jäsenillemme myös hauskoja jäsentapahtumia, joissa tärkeintä on kohdata toisia ihmisiä rennoissa merkeissä. Näillä tapahtumilla on merkitystä jäsentemme palautumisessa ja jaksamisessa!

Löydät jäsentapahtumamme tapahtumakalenterista.

Kesäkymppi

Kesällä 2023 tuemme ystealaisia jäseniämme kymmenellä eurolla erilaisiin tapahtumiin osallistumisessa. Kävitpä sitten kesäteatterissa, huvipuistossa, festareilla tai vaikkapa pääsymaksullisessa urheilutapahtumassa, voit hakea Kesäkymppi-jäsenetua.

Ota kuva pääsylipusta ja lähetä se yhteystietojesi ja tilinumerosi kanssa 1.5.–30.9.2023 välisenä aikana osoitteeseen saila.kamppi@erto.fi.

Erton edut

Neuvonta

Erton työsuhdeneuvonnasta saat maksutta henkilökohtaista apua kaikissa arjen työelämään liittyvissä kysymyksissä. Jos kohdallesi osuu ikävä tilanne työpaikalla, saat nopeasti tukea ja juridista turvaa. Jäsenpalvelumme auttaa sinua jäsenyyteen ja jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa.

Aukioloajat ja yhteystiedot löydät Erton nettisivuilta.

Työttömyysturva

Jäsenmaksu sisältää myös työttömyyskassan jäsenyyden, jonka kautta voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan. 

Oikeusturva

Oikeusturva tarkoittaa sitä, että Erton lakitiimi on tukenasi työelämän pulmatilanteissa. Lakitiimin apu on aina luottamuksellista.
  1. Puhelinneuvonta. Voit soittaa juristien ja asiantuntijoiden päivystysnumeroon joka arkipäivä. Puhelinneuvonnassa saat yleiset neuvot tilanteeseesi. Jo näiden neuvojen perusteella asia yleensä ratkeaa työpaikalla keskustelemalla.

  2. Juristin tarkempi neuvonta ja selvittelytyö. Mikäli tilanteesi ei ratkea puhelinneuvonnassa, voidaan ottaa tilanteesi tarkempaan selvittelyyn. Juristi selvittää, mitä on tapahtunut ja miten olisi järkevää toimia.
    
  3. Sovittelu. Joskus selvittelytyö johtaa siihen, että jäsenen halutessa juristi sovittelee erimielisyyttä työnantajan kanssa. Useimmiten kärjistynytkin tilanne saadaan sovittelulla ratkaistua.

  4. Oikeudenkäyntiturva. Mikäli sovittelukaan ei auta, voidaan asia viedä tuomioistuimen ratkaistavaksi. Jos Täysturva-jäsenelle myönnetään oikeudenkäyntiturva, oikeudenkäyntikulut maksaa Toimihenkilöliitto Erto ilman kulukattoa. Starttiturva-jäsenellä on 20 000€ kulukatto. Riita-asian viemisestä tuomioistuimeen sovitaan erikseen jäsenen ja liiton välillä. Oikeudenkäyntiturvasta päätetään tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kolme kuukautta ennen erimielisyyden syntymistä, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja erimielisyys on syntynyt Erton jäsenyyden aikana. Oikeudenkäyntiturva on oikeusastekohtainen.

Luottamushenkilöiden tuki

Kouluttamamme henkilöstön edustaja eli hed on arjen apuna omalla työpaikallasi. Hän auttaa kun tarvitset tietoa tai neuvontaa esimerkiksi työhyvinvoinnista tai vaikkapa palkankorotuksista. Mikäli työpaikallasi on ertolainen luottamus mies, löydät hänen tietonsa Oma Erto -asiointipalvelusta.

Erton koulutukset ja tapahtumat

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua myös Erton vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan.

Löydät myös Erton tapahtumat tapahtumakalenterista.

Työsopimuksen tarkistuspalvelu

Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Onko työnantajasi muuttamassa työsuhteesi ja samalla työsopimuksesi ehtoja? Mietityttääkö uuden työsopimuksesi sisältö? Tarkistuta työsopimuksesi asiantuntijallamme ennen sopimuksen allekirjoittamista. Otamme sinuun yhteyttä arkena 24 tunnin kuluessa!

Vakuutusturva

Täysturva-jäsenenämme saat maksutta Turvan vapaa-ajan matkustajavakuutuksen ulkomaan matkoille.  Lisäksi Turva myöntää kaikille Erton jäsenille alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista.

Muut edut vapaa-aikaan ja matkustamiseen

Tutustu myös muihin rahanarvoisiin etuihin ja alennuksiin, joita olemme puolestasi neuvotelleet.