Työehtosopimus

Työehtosopimus eli TES on työntekijöitä edustavan järjestön ja työnantajien järjestön välinen  sopimus työehdoista, kuten palkoista ylityökorvauksineen, työajoista, lomista ja muista työsuhteen ehdoista.

TES on aina alakohtainen. Siksi on tärkeää, että kuulut juuri siihen järjestöön, joka ajaa sinunkin asiaasi. Yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla ja sosiaalialan järjestössä työskenteleville oikea järjestö on YSTEA, joka on neuvottelemassa alan työehtosopimukset työnantajajärjestön kanssa. Ystean jäsen voi tallentaa TESSIN TES-kohtaisilta alavisuilta itselleen PDF-muodossa tai halutessaan tulostaa sen.

YSTEAN alojen työehtosopimukset

Ystea neuvottelee kattojärjestönsä Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTON kanssa yhteistyössä yksinoikeudella sosiaalialan järjestöjä koskevan valtakunnallisen työehtosopimuksen.

Terveys- ja Sosiaalialan Neuvottelujärjestö TSN:n kautta YSTEA valvoo ja parantaa sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköiden työntekijöiden työehtoja sekä neuvottelee ja solmii työehtosopimukset.

YSTEAN jäsenenä vahvistat neuvotteluasemaamme ja saat suoraan vaikuttaa oman alasi työehtosopimukseen. Ystean toiminnalla tuemme ERTON työtä nykyisten työehtosopimusten turvaamisessa ja kehittämisessä sekä uusien työehtosopimusten aikaansaamisessa.

Tutustu oman alasi työehtosopimukseen:

AINA APUA ERTOSTA

ERTOn jäsenenä voit aina kääntyä työehtosopimusasioissa luottamusmiehen puoleen. Luottamusmies vastaa kysymyksiisi ja auttaa ratkaisemaan mahdollisia työpaikan pulmatilanteita. ERTOn työsuhdeneuvonta auttaa, jos työpaikallasi ei ole luottamusmiestä tai tarvitset apua suoraan ERTOn asiantuntijoilta. Katso ERTOn yhteystiedot ja ajantasaiset päivystysajat tästä >>

Erto on lähettänyt kaikille työehtosopimusten piirissä oleville jäsenille (Runkosopimusta lukuun ottamatta) sähköpostitiedotteen, joka sisältää mm. tarkemmat tiedot oman alan palkankorotuksista ja tessin tekstimuutoksista. Jos et ole saanut tiedotetta, Ertosta puuttuu joko sähköpostiosoitteesi tai tieto työehtosopimuksestasi. Voit ilmoittaa päivitetyt tietosi osoitteella [email protected].

TURVAA TYÖSI  - Liity Ertoon

TURVAA TYÖSI  - Liity Ertoon

Hyödyllistä tietoa työsuhde-asioista

ERTON työsuhdeopas

STTK:n Tervetuloa Työelämään

YSTEAN HED-toiminta 

YSTEAN työpaikkatoiminta

YSTEAN JA ERTON järjestämiä koulutustapahtumia

Työttömyysturva