YSTEAN OPISKELIJA- JA NUORISOTOIMINTA


Mitä ERTO ja YSTEA tarjoavat nuorille ja opiskelijoille?

Opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki ertolaisilla toimialoilla opiskelevat. Koulutusaste voi olla toisen asteen ammatillinen oppilaitos, ammattikorkeakoulu tai yliopisto. 

Maksuton opiskelijajäsenyys koskee ensimmäistä kertaa ammattiliiton jäseneksi liittyvää opiskelijaa. ERTOn varsinaisena jäsenenä ollut/oleva jäsen, joka siirtyy opiskelemaan, saa opintojensa aikana jäsenmaksut minimisummalla. Jäsenmaksua täytyy maksaa, jotta työttömyyskassan jäsenyys säilyy katkeamattomana ja oikeus ansiosidonnaiseen päivärahaan säilyy. 

Liiton maksuton opiskelijajäsenyys ei sisällä työttömyyskassan jäsenyyttä eikä siten oikeuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Liity helposti ilmaiseksi opiskelijajäseneksi Erton opiskelijan liittymislomakkeella!

YSTEAn nuoriso- ja opiskelijatoiminta on tarkoitettu alle 36-vuotiaille työssäkäyville jäsenille ja opiskelijajäsenille. Opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki ystealaisilla toimialoilla opiskelevat. Koulutusaste voi olla toisen asteen ammatillinen oppilaitos, ammattikorkeakoulu tai yliopisto.

Kun olet valmistunut oppilaitoksesta ja siirtynyt työelämään, voit liittyä sekä liiton että työttömyyskassan varsinaiseksi jäseneksi. Huomaathan, että työttömyysturvasi kertyy vain työttömyyskassamaksun kautta. 

Varsinaiseksi jäseneksi tulisi liittyä mahdollisimman pian työelämään siirtymisen jälkeen.  ERTOn/YSTEAn opiskelija- ja nuorisojäsenenä pääset nauttimaan kaikista ERTOn jäseneduista. Jäsenenä pääset hyödyntämään kaikki etusi. ERTOn opiskelijajäsenyys on ilmainen ja opiskelijajäsenet ovat oikeutettuja kaikkiin jäsenetuihin. Vasta valmistuttuasi, varsinaisena jäsenenä maksat normaalin jäsenmaksun.

Kerro kaverillekin: Miksi jäsenyys kannattaa?

ERTO Nuorten tapahtumissa on luvassa koulutusta, tekemistä, toimintaa, rentoa menoa, tietoa, kokemusten vaihtoa, tutustumista muihin ertolaisiin nuoriin ja hauskoja hetkiä. Jäsenenä saat henkilökohtaista palvelua työsuhdeneuvonnasta aina, kun tarvitset ja lakimiehemme ja asiantuntijat hoitavat työsuhteeseesi liittyvät neuvottelut ja riita-asiat.

Työttömyyden kohdatessa nuorisojäsenenä saat myös ansiosidonnaista päivärahaa. Sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan alasi työehtosopimuksen sisältöön ja luottamusmies auttaa sinua työpaikallasi. Voit osallistua ERTOn järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Jäsenenä saat alennuksia mm. vakuutuksista, risteilyistä, hotelleista ja polttoaineesta. Tärkeänä jäsenetuna voi mainita myös, että jäsenmaksuun kuuluu matkustajavakuutus vapaa-ajan ulkomaanmatkoille.


Toimintavuonna tapahtuu – tarkkaile sähköpostiasi

Lisätietoa vuoden tapahtumasta lähetämme kaikille YSTEAn alle 36-vuotiaille opiskelija- ja nuorisojäsenille ja niistä löytyy tietoa myös nettisivuiltamme sekä YSTEAn Facebook-sivuilta. ERTO Nuoret järjestää useita tapahtumia vuoden 2018 aikana, jotka on tarkoitettu myös ystealaisille jäsenille.